Min utmaning

Nu har jag årets första kursdagar bakom mig. Något som är aktuellt i vår utbildning är mål och motivation. En av mina utmaningar är att greppa tag om mina mål och det är ett stort steg för mig att ta. För att kunna schemalägga mina mål och få en bättre struktur på vardagen, så har jag tagit hjälp av min gamle goda vän. Kalendern.

Jag har en lite knepig relation till att ha en kalender. Det var nämligen så att jag för några år sedan började missbruka min kalender. Jag utnyttjade varje centimeter av den och kontrollerade mitt liv genom den. Livet snurrade på effektivt och jag levde genom den. Det fanns ingenting som kalendern inte visste. Sjukt, eller hur? Kalendern styrde mitt liv och jag lät det hända. När jag nådde botten brände jag upp mina kalendrar och har sedan dess försökt att ha så lite program som möjligt.Nu känner jag att jag vill komma över det här. För jag vet av att då en kalender används rätt så är det enormt bra verktyg för att strukturera vardagen och för att se helheter. Förra hösten köpte jag en kalender men pga. rädslor från mitt tidigare ”missbruk”, är den så gott som oanvänd. 

Men nu ska det bli en ändring på den fronten. Vi ska leva i symbios jag och kalendern min. Jag ska se till at vi har ett gott samarbete istället för att låta den fungera som ett styrdokument i mitt liv. Och faktiskt så ser jag riktigt fram emot detta samarbete. Vad kan man säga? Alla har vi våra utmaningar i livet. Något som är litet för en, kan vara stort för en annan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *