EN HÅLLBAR JUL – GRÄSROTSPODDEN

En hållbar jul kan vara utmanande att skapa. Ord som kan förknippas med julen är stress, konsumtion, matsvinn och överflöd. I Gräsrotspoddens senaste avsnitt tar vi upp några hållbara värderingar kring julfirandet och allt som hör därtill.

När december närmar sig vrids varven upp på många håll. Det finns mycket som ska färdigställas innan julfirandet både i hemmen och på arbetsplatserna. Förutom allt ståhej så ska även julmyset infinna sig. Myset som också kräver en hel del förberedelser för att kunna bli av.

En hållbar jul – finns den?

Julen är en ljusglimt för många mitt i den mörka tiden medan den för andra kan innebära en klump i magen. När vi förknippar ordet hållbarhet med julen behöver vi tänka både på det fysiska i form av materia men även det mentala i form av pressen och stressen.

På tal on hållbarhet så gästade Gräsrotspodden Larsmo När-TV:s julsändning i lördags. Julsändningen är ett samarbete mellan Larsmo När-TV och Elevpodden. Själva sändningen går att titta på i efterhand på Larsmo När-TV:s YouTube-kanal.

Läs också: jul utan julklappar

Under sändningen så skapades ett hållbart julpynt i form av saker som man kan hitta hemma. Till pysslet behöver du: julgransboll, tidningspapper, sax, tapetklister, pensel och snöre. Om du vill hoppa direkt till pysslet kan du förflytta dig direkt till 1:40 i sändningen.

Ett stort tack till Larsmo När-TV och Elevpodden för inbjudan!

en hållbar jul

Ett peppande avsnitt

Temat i det andra poddavsnittet av Gräsrotspodden är en hållbar jul. Hur firar vi hållbart och vad tycker vi att är viktigt att tänka på kring julen? Vad kan man tänka kring konsumtionen och hur minska på matsvinnet? Vad tänker vi kring julklappar?

Utan pekpinnar och med låg ribba ror vi iland öven denna jul. Allt detta och lite mer i vårt senaste avsnitt.

Läs också: hemmagjord glutenfri granola

Avsnitt 2 – En hållbar jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *