PRESENTATION AV MIG SJÄLV

Innan jag sätter igång med en presentation av mig själv så vill jag önska dig välkommen och ett Gott Nytt År 2020! Vad glad jag blir att just du tittar in här! Tänkte börja året 2020 med en presentation. Tidigare år har jag gjort sammanfattningar på 2015, 2016, 2017 och 2018. Är vanligtvis mina vanor trogen men i år gör på ett annat sätt och kör anpassade vänboksfrågor

En kort presentation av mig själv:

presentation av mig själv

Vem är Jenny Sinisalo?

Om jag skulle beskriva mig själv med tre ord så är det positiv, lugn och nyfiken. Är en obotlig optimist och tror att det mesta går att genomföra eller åtgärda. Och det brukar faktiskt gå, för det mesta. Gör mera än vad jag pratar, tycker om när saker och ting händer och går framåt.

Är en lugn person som sällan brusar upp sig. Tar det mesta med en klackspark och prioriterar mina powernaps. Går lätt igång på saker vilket även gör att jag tidvis är usel på att hushålla med min energi. Den punkten filar jag på. När ivern kommer så kör jag hårt och då är det inte alla gånger lätt att varva ner.

Gift. Inga barn. Inga djur. Men drömmer om hönor och bin, det har vi haft tidigare. Är lite sugen på att ha får, getter och en maskkompost .

Var bor du?

Bor för tillfället i Karis i Raseborg, som också är min hemstad. Har bott cirka 10 år i Österbotten (Vasa och Vörå) och har fortfarande ett hus (århundradets renoveringsobjekt) där uppe. Pendlar mellan Nyland och Österbotten tills vidare, jobbar mest i Raseborg och semestrar mest i Österbotten.

Vad tycker du om?

Trivs ute i naturen och tycker om hitta på bra och hållbara lösningar. Är intresserad av hälsa och vill leva till minst 100 år. Är nyfiken på livet, på människor och mig själv. Idag kan jag säga att jag respekterar mig själv men det har jag alltid inte gjort.

Hållbarhet är ett nyckelelement i mitt liv. Därav min slogan ”hållbart från insidan ut”. Känner mig riktigt trendig i dessa klimatförändringstider. Är ständigt nyfiken på att hitta olika lösningar för att antingen bibehålla eller förbättra på livskvaliteten.

Vad jobbar du med?

Jobbar för tillfället deltid som resurslärare på ett högstadium i Raseborg. Undervisar bl.a. i finska och jobbar med elevernas välmående i årskurserna 7-9. Några timmar i veckan undervisar jag finska över nätet för några elever ute i världen via Nomadskolan.

Har en utbildning i pedagogik (klasslärare) och ämneslärarbehörighet i finska. Är idrottsledare och certifierad mental tränare. Tycker om att lära mig nya saker och det är bara en tidsfråga innan jag börjar studera igen.

Varför mental tränare?

Min resa inom mental träning startade 2013 i samband med min första utmattning. Då började jag läsa på eftersom jag ville ha svar på vad som hände i min kropp och knopp. Det ena ledde till det andra och hösten 2015 påbörjade jag studier i mental träning på Norrvalla i Vörå.

Min tanke var att genom att förstå mig själv kunna hjälpa andra. Och så har det blivit. Är oerhört tacksam till både lärare och kurskamrater för utbildningen. Jag växte några centimeter som människa under studierna och fick en massa användbara verktyg.

Har ett eget företag för att kunna ta emot uppdrag inom hållbar personlig utveckling. Håller föreläsningar och individuell handledning. Ibland hoppar jag in som idrottsledare och leder grupper i olika friluftssammanhang. Därför är det möjligt att se mig i en kajak eller kanot på olika ställen i Nyland. Det är riktigt skönt som motvikt till det mentala arbetet som jag gör som lärare och företagare.

Vad skriver du om?

Delar med mig av vardagsbetraktelser, hållbart synsätt, mental träning och livsstil på blogg och instagram. I den mån som det känns bekvämt. Har öppet berättat om mina hälsoproblem och utmattningsperioder. Har nog fler utmaningar än så men just den problematiken kring att orka har jag öppnat upp för allmänheten.

Skulle gärna producera mera i skrift men är en otroligt långsam skribent. Om ni bara visste hur länge det tar för mig att skriva ner ett blogginlägg… I år ursäktar jag inte min frånvaro på bloggen. Istället accepterar jag att det blir som det blir då en prioriterar annat.

Vilka är dina svaga sidor?

Stresshantering utan tvekan. Jag har lärt mig mycket om vad som händer i min kropp när det börjar gå hårt och det har hjälpt mig mycket i att hantera olika situationer i vardagen. Kunskap gör ingen nytta dock om den inte omsätts i praktiken.

Att säga nej är en annan klassiker. Hur svårt kan det vara? Och att prioritera återhämtning varje dag. Det är lätt hänt att funderingar kring att rädda världen, en intressant bok eller den förbaskade smarttelefonen stjäl min tid då jag ska sova.

Personer som inspirerar dig

Maria Österåker, Ila Lassfolk, Sanna Ehdin, Lina & Mia på Food Pharmacy, och Anders Hansen för att nu nämna några offentliga personer. Ytterligare så inspireras jag av människor runtomkring mig nästan dagligen. Har lätt för att se det fina hos människor och deras talanger.

Vad är din fiilis inför 2020?

Riktigt bra men jag är tvungen att göra vissa förändringar under året för att avlasta mig själv. Min största talang är att kasta upp många bollar i luften, det är det roligaste jag vet. Däremot är jag rätt så kass på att hålla alla bollar uppe i luften smidigt och med god fart (därav många utmattningar). Så jag behöver jobba på att ha enbart ett par bollar i luften samtidigt istället för hundratvå.

Vad vill du bli när du blir stor?

Lycklig, frisk och stark.

Hoppas att du gillade denna korta presentation av mig själv. I nästa inlägg tar jag upp hur jag lägger upp målsättningar inför året. I dessa tider av en massa löften hit och dit så känner jag att . Förhoppningsvis kan inlägget bidra med ett annat perspektiv för hållbara och roliga löften.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *