Favoritmöbler del 1

När det kommer till möbler så återanvänder vi gärna gammalt och väljer möbler gjorda av trä. Det är roligt att fynda på nätet, loppisar och i släktingars/bekantas förråd. Då brukar vi få ta del av möblernas historia och därmed får de ett känslovärde som inte kan räknas i pengar. Jag betalar ogärna hemskt mycket för möbler, för det finns i överflöd.

Här kommer några av mina favoriter hemma hos oss.
Ett turkost linneskåp som kommer från svärmors hemställe i Västervik. Här har jag också funderat på att måla om skåpet, men insett att färgen är pigg.

En gammal gungstol som jag fick av min moster i våras. Hon har restaurerat och målat den gul. Först var jag väldigt skeptiskt till färgen, men genom att flytta den till ett annat rum så fann jag tycke för färgen.

Ett skåp som min morfar snickrat ihop. Det har funnits i mammas hemställe i Karleby. Passar ypperligt i vår tupa under brödställningarna i taket.

2 reaktioner på ”Favoritmöbler del 1

  1. Gillar era färggranna möbler! Den gula gungstolen fastna jag för redan i ett tidigare inlägg 🙂 Och det blåa skåpet påminner till modellen det som Elis har i sitt rum.

  2. Jo det är nog trevligt med lite färger som piggar upp dessa mörka höstdagar. Det är också roligare att titta på dom än våra remppaväggar. Vi har också ett klädskåp i samma stil, det kommer med i ett senare inlägg 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *