4 BRA PODDAR JUST NU

Älskar att lyssna på bra podcasts. Det är så avkopplande men det gäller att hitta rätt i djungeln. Jag följer inte slaviskt med nya avsnitt som kommer ut utan kan fokusera på en podd under en vecka och en annan podd veckan därpå. Nedan kommer tips på bra poddar just nu.

Bra poddar nr 1: Fanny och Ila

Fanny och Ila har relativt nyligen påbörjat ett samarbete och startat en podd tillsammans. Ila är ju finlandssvensk och drar helt fenomenala föreläsningar och kurser. Hon driver sajten Morotsliv. Fanny var ny för mig men också hon är ju en riktigt kunnig och rolig typ. Hon i sin tur driver sajten Less carbs.

Tillsammans poddar de om näring, ekostädning, kemikalier och mycket annat intressant. Man borde ha anteckningsmaterial till hands för det kommer mängder av bra information på löpande band. Oftast står jag och diskar när jag lyssnar så antecknandet blir inte av… Men man kan inte annat än att dra på munnen då man lyssnar för brudarna har ett gott sinne för humor och skratt som smittar av sig.

Bra poddar nr. 2: Framgångspodden

Alexander Pärleros podd Framgångspodden blev jag tipsad om för några år sedan av en kurskamrat och har varit fast sen dess. Bra variation på gästerna och diskussionerna tangerar allt mellan himmel och jord. Det blir oftast en fin och äkta dialog då Alexander intervjuar, en riktig talang. Avsnitten är långa och man får verkligen fördjupa sig i samtalen.

Har nästan lyssnat igenom alla avsnitt och den här podden är min nummer ett renoverinspodd. När jag står och målar eller skrapar så går tiden snabbt med den här podden i öronen. Bör nämnas att samtalstempot är optimalt och det möjliggör att man hänger med i diskussionen och hinner ta in det som sägs. Utan att bli stressad.

Läs också: Stärk barn och ungas självkänsla (och din egen)

Bra poddar nr. 3: Food Pharmacy

Food Pharmacy podden bygger på bloggen och böckerna. Man får höra om aktuell forskning inom kost och hälsa på ett roande och lättsamt sätt. Mia och Lina ger många tips på hur man kan boosta sin hälsa med enkla knep. Filosofin kring att tillföra saker i sitt liv framom att utesluta tilltalar mig verkligen.

Mitt intresse för kost och hälsa har alltid varit mer eller mindre närvarande och det här är podden som jag sätter på om jag sitter fast eller saknar inspiration i matlagning. Antiinflammatorisk kost hjälpt mig mycket då jag kämpat med diverse hälsoproblem och främst med mitt immunförsvar.

Läs också: Grönkålschips

Bra poddar nr. 4: Relationspodden

Sist men inte minst Relationspodden av Yle där Hannah Norrena och Eva Frantz snackar om relationer i olika former. Så otroligt underhållande och en fullträff när det kommer till samtalsämnen de flesta undviker. De tar vara på tankar man själv inte ens visste om att man tänkte och säger sådant högt som många gånger anses vara tabubelagt. Mera sådant åt folket.

Bild: Ilmari Fabritius

Sammanfattningsvis så är humor en viktig sak då jag väljer ut en bra podcast att lyssna på. Blir det för torrt så får det vara för min del. En annan grej är att lyssnandet får gärna ge någonting, väcka tankar eller utbilda i någonting. Om du har tips på bra poddar i kategorin hälsa, personlig utveckling eller kökspsykologi så tipsa gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *