3 MEST LÄSTA INLÄGG 2018

Än kan vi blicka bakåt och ge ett värdigt slut på 2018 eller hur? Tänkte lyfta upp de tre mest lästa inlägg från fjolåret även om mitt bloggarkiv inte hade så mycket att leverera.

I början använde jag bloggen som ett dokumentationsställe främst för mig själv. Har aldrig sett mig själv som en duktig skribent (där har jag eventuellt blivit lite ”vitsordsskadad”) och har enbart skrivit då jag varit tvungen till det. Senare har insikten kommit om hur mycket man kan utvecklas genom att skriva och att man kan hitta sitt eget sätt att skriva på.

Och man kunde väl tycka att det här borde vara självklara saker för en vuxen. Speciellt för en lärare. Men att leva i symbios med sin inre kritiker är inte alla gånger lätt. Numera ser jag mycket glädje i att skriva för mig själv och att dela det med andra. I ärlighetens namn så blir mina texter bättre då jag vet att någon kommer att läsa dem. Och om den där ”någon” får ut något av mina texter så är det allt jag önskar.

Hur utmattad är jag idag blev ett koplement till en Yle artikel om utmattning där jag medverkade. Även om det ibland harmar mig att jag skrev så lite då läget var som värst och det är svårt att minnas allt så är jag glad över att kunna ge någonting nu i efterhand. Lite hopp och ljus i tunneln.

Att öppna upp och att dessutom få det strukturerat i en text som går att förstå är ingen självklarhet för mig. Men jag hoppas att även i framtiden kunna leverera liknande texter. Det ger mig stor styrka att föra fram något med tid och eftertanke.

Behandla möbler med linolja var ett miniprojekt med en uppiffning av ett gammalt skåp som stått och dammat på vinden. Att göra små förbättringar med enkla medel är ju nog någonting jag brinner för. Det behöver inte alltid vara så stort och dyrt utan mera i stilen ”man tager vad man haver”. Marthanörden inom mig jublar när jag ibland får till det.

I november tipsade jag om hur man kan överleva vintern. Framför allt kände jag att jag behövde strukturera upp en lista (listmänniskan här morjens) för att komma ihåg det viktigaste inför den mörka tiden. Det jag inte visste då var att den här vintern skulle bli extra stökig för oss. Och faktiskt, så har den här listan hjälpt mig att hållas på spåret.

Nu är jag ingen expert på vad mina läsare vill ha och behöver. Jag kunde bli bättre på att samla information och att analysera min statistik. Men i varje fall så beskriver de här inläggen väldigt bra min blogg. Det är en variation av personliga insikter, tips för en hållbar vardag kryddat med lite kreativitet.

Ibland har tanken slagit mig att nischa min blogg och välja ett klart och tydligt tema för innehållet. Men det är så långt ifrån vem jag är som person att sätta mig i en kategori går bara inte. Så vi kör så här hela 2019 med varierat innehåll men tar gärna emot förslag på innehåll i bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *