Målat tak

Ett litet regndagsprojekt har blivit till i stugan. Nämligen taket i vardagsrummet. Mycket finns kvar att göra i det här utrymmet. Panel ska läggas upp och målas. Golvet ska slipas och målas. Tanken är att lägga tilläggsisolering i golvet så golvbrädorna ska lyftas ut nångång i framtiden. 


Men det känns ganska omständigt så vi tar det i bitar. Tillbaka till taket. Detta tak var intäckt med skivor som togs bort och fram kom ett paneltak i trä i gott skick. Här tänkte vi att med lite målfärg så blir det ganska trevligt och fräscht.Den tidigare gröna färgen har inte riktigt tilltalat oss. Den har lyst över oss med all sin sunkkighet.


Speciellt med tanke på att den inte varit så jämn heller… Någon gammal färg lyser igenom grå/blå eventuellt?Eftersom vi hade ett stort ämbar med Savimaali hängandes i knutarna så var det ett naturligt alternativ för oss. Efter tre omgångar med färgen så fick vi önskat resultat. Ett täckande resultat dessutom. Färgen är nu matt istället för glansig och väggarna kommer att bli samma färg. Så här efteråt tänkt kunde en glansig yta också ha passat. Men det blev som det blev.


Det känns ganska rymligt och ljust med det vita. Tanken är att jag kan ”go crazy” sedan med olika textilier i inredningen. Alla rummen är sist och slutligen ganska små i storlek och höjden är låg så det vita skapar mera utrymme. Däremot vet jag nog inte om den vita färgen överhuvudtaget lämppar sig för oss, skitiga som vi är.Skarvarna, spikhål och kvisthål syns till samt lite hack här och där. Det gör inget, charmigt och harmoniskt blev det. Så bra att vi kunde utnyttja den gamla träytan. Ett annat tak som jag kan ta itu med nästa regndag är i tamburen. Men får se om det överhuvudtaget skrider till handling i sommar. Eller i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s