Badrummet före och efter

Nu står den färdig. Idag har vi färdigställt de sista finslipningarna, ni vet de där arma listerna som sist och slutligen tycks vara det största projektet. Tänk att det här nu är vårt första färdiga utrymme. Värt att fira, ett evighetsprojekt mindre.

Det här är en bild på ingången till badrummet då vi flyttade in. Tidigare var utrymme uppdelat i tre mindre utrymmen med dörrar emellan. Det som syns på bilden var ett mellanutryme för tvättmaskin.

Till höger kom man in till bastun.
Med dusch i samma utrymme.


Till vänster hade vi den gamla toaletten.
Med lavoar mittemot naturligtvis.


Nu är utrymmet enhetligt och alla mellanväggar och dörrar är borttagna. Där bastun stod tidigare har vi nu enbart en dusch. Vi tänkte att det räcker med en bastu i hushållet och den får gärna stå på gården.

Den gamla muren till bastuugnen är täckt med kakel. Handdukarna torkar bra mot den väggen eftersom muren fortfarande värms från kökets sida.

Till vänster står toalettstolen på samma ställe, den är dock bytt till en modell nyare. Här har jag varit taktiskt och valt att inte fotografera vår något buckliga tvättmaskin och varmvattenberedare som är belägen till höger om maskinen.

Och så har vi då lavoar och spegelskåp, också på samma ställe som tidigare. Spegelskåpet köpte vi oanvänt på findit för några tior och lavoaren fyndade vi hos grannen. Lite historier måste väl badrummet också ha.

Ännu funderar jag på vissa inrednings- och förvaringslösningar. Ett skåp av något slag skulle sitta bra ovanför wc-stolen och en liten hyla för tandborstarna. En gardin skulle också sitta fint, men vi får ta det vart efter. Huvudsaken är att ytorna nu ändå är färdiga.

2 reaktioner på ”Badrummet före och efter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s