Kallbädd

Någon gång i slutet av mars fick Joakim den geniala idén att laga en ”cold frame”, alltså en kallbädd. Till detta ändåmål passade vårt gamla badrumsfönster perfekt. Projektet kom i gång omedelbart.


Förutom själva fönstret och karmen så består lådan av diverse restvirke. Det är lätt att få tag på sådant här hemma hos oss. Längst ner i lådan lade vi plast från en gammal myllpåse och ett lager med mylla ovanpå den.

Kallbädden är belägen på baksidan av vår gårdsbastu och är av lutande modell så att solljuset kan lysa jämnt över myllan. Under bädden finns en massa spån så den är lite högre än marken omkring. Ovanför finns ett litet tak.


Vi kastade in lite restfrön (eller mycket, därav de frodiga raderna), från tidigare odlingsår. Under nätterna har vi täckt lådan med en isoleringsskiva. Det har verkligen varit kallt men ändå så har så här mycket grott! Rikligt med sallat tycks det bli. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s