Lappland

För några veckor sedan tyckte vi att det är dags med en liten paus. Tanken var att kombinera en liten semesterresa med natur och vandring. Via findit.fi hittade vi en hyrstuga i svenska Lappland och tänkte att det kunde vara en lämpligt resmål under höstlovet. 


Stugan var belägen i en liten i byJokkmokks kommun. I slutet av veckan märkte vi att vi endast haft kontakt med varandra under några dagars tid. Vi var omringade av andra stugor, men de stod tomma. Dricksvattnet kunde vi hämta från en källa i närheten. Det kan jag kalla semesterlyx.


Läsning, natursköna vandringar, frisk luft, mat och bastu. Eftersom vi var på svenska sidan kom telefon- och internetdetox på köpet. Vi märkte båda hur bra det gjorde för den egna tankeverksamheten att slippa det enorma informationsflödet från omvärlden. Plötsligt fanns en massa tid för egna tankar och reflektion, där mitt i vildmarken.

Det här var min första resa till Lappland, och flera lär det nog ska bli. Fast vi redan nu bor avlägset så behövs den där mentala pausen från det egna hemmet nu som då. Sen kan man komma hem igen och tycka att allt känns roligt och stimulerande.

2 reaktioner på ”Lappland

  1. Ellu skriver:

    Fina vyer! Alltid bra med omväxling. Lappland är vackert, för att inte tala om norska Finnmark – se det som ett (dyrare) tips 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s