Vad äter min hud?

Det är redan några år sedan som jag började intressera mig för vad jag använder för kemikalier i vardagen. Jag har rensat en hel del i skåpen och slängt/bytt ut produkter, i badrummet, köket, städskrubben, sminkpåsen m.m. Maten försöker vi hålla så ren som vi kan och undviker onödiga tillsattsämnen.


För en tid sedan deltog jagIla Nordmans föreläsning ”Vad äter din hud?” via Marthorna. Fastän mycket var bekant så fick jag ändå ny inspiration och motivation att fortsätta med det som jag redan tidigare påbörjat. Plus en liten bekräftelse på varför det är så viktigt att lite fundera kring vilka kemikalier man utsätter sin egen hud för.

Bilden lånad från morotsliv.

Ila är en väldigt inspirerande föreläsare och hennes sakkunnighet inom området är imponerande. Visste du t.ex. att varje dag utsätts vi för tiotusentals kemikalier varav forskarna har koll på ca. 5%? Och att en kvinna använder i medeltal 13 produkter dagligen? Mera fakta hittar du här.

Det jag minns bäst är när Ila sade att det hela blir jobbigt om man går omkring och tänker på allt man inte kan använda. Istället kan man tänka, vad kan jag använda istället och byta ut en produkt vartefter.

Bilden lånad från morotsliv.

Här kan du läsa om Ila och hennes blogg fungerar som ett bra uppslagsverk. Kommer själv att delta i en kurs i Raw Food som hon håller här i Vörå om ett par veckor. Ny inspiration inför hösten är så välkommet just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s