Ätbart ogräs

Nu så här på våren är det roligt att kunna gå ut i trädgården och plocka med sig en massa nyttigt ogräs och laga mat på det. Lätt, då man vet vad man ska plocka. Billigt, då man slipper släpa hem det gröna från butiken.

Min absoluta favorit för tillfället är kirskål. Den går att använda som spenat vid nästan alla tillfällen. Jag använder den som färsk i sallad tillsammans med maskrosblad eller i smoothie. Passar också bra i soppa tillsammans med nässlor.Alla växter går ju inte att äta. Det är lite som att plocka svamp, så det tar sin lilla tid innan man känner igen det som är ätbart. Dessa två böcker använder jag för att förstå mig på vad som går att äta och hur växterna ska tillredas. Resten googlar jag.


Här kan du lyssna på Marthaförbundets första avsnitt av vilda växter. Här hittar du ett recept på kirskålslasagne och här ett recept på maskrossallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s