Zonterapi

Nu har jag varit på zonterapi för första gången. Rekommenderar det varmt åt alla som har någonslags spänningar eller krämpor i kroppen. Själv har jag under en längre tid haft spänningar som orsakat huvudvärk typ dygnet runt. Inte så trevligt direkt. 

Med hjälp av zonterapi kan olika problem och obalanser i kroppen botas. T.ex. i fötterna kan man hitta reflexzonerna för alla delar i vår kropp, inre organen, ryggraden, hjärnan osv. Detta förklarar varför det tog så tusans ont när terapeuten stimulerade ett visst ställe på min högra fots fotsula. För just den delen lär ska reflektera tarmen och det är ett av mina stora problemområden.


Terapin började med en kartläggning av mitt hälsotillstånd och sedan påbörjades själva zonterapin. Terapeuten gick igenom hela min kropp, huvudet, fötterna, benen, armarna, händerna, magen, ryggen,nacken och till sist öronen. Hon masserade de olika zonerna systematiskt med händerna och där hon upptäckte spänningar så masserade/stimulerade hon extra mycket. Till öronen använde hon en zonterapi pinne.

Det här är ju nog en ganska ifrågasatt behandlingsmetod men om inte annat så kan man ju se det som en avkopplande helkroppsmassage. Jag kände mig åtminstone väldigt rofylld och avslappnad efteråt. Hela sessionen tog ca 90 minuter. 

I Raseborg kan man t.ex. gå hit för att få zonterapi och i Vasa hit eller varför inte hit. I Vörå kan man kontakta Ingeborg och själv gick jag hit.

Här kan du läsa mera om zonterapi som vårdform och dessutom titta på ett par informativa videoklipp.

2 reaktioner på ”Zonterapi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s