Favoritmöbler del 1

När det kommer till möbler så återanvänder vi gärna gammalt och väljer möbler gjorda av trä. Det är roligt att fynda på nätet, loppisar och i släktingars/bekantas förråd. Då brukar vi få ta del av möblernas historia och därmed får de ett känslovärde som inte kan räknas i pengar. Jag betalar ogärna hemskt mycket för möbler, för det finns i överflöd.

Här kommer några av mina favoriter hemma hos oss.
Ett turkost linneskåp som kommer från svärmors hemställe i Västervik. Här har jag också funderat på att måla om skåpet, men insett att färgen är pigg.

En gammal gungstol som jag fick av min moster i våras. Hon har restaurerat och målat den gul. Först var jag väldigt skeptiskt till färgen, men genom att flytta den till ett annat rum så fann jag tycke för färgen.

Ett skåp som min morfar snickrat ihop. Det har funnits i mammas hemställe i Karleby. Passar ypperligt i vår tupa under brödställningarna i taket.

2 reaktioner på ”Favoritmöbler del 1

  1. Elena skriver:

    Gillar era färggranna möbler! Den gula gungstolen fastna jag för redan i ett tidigare inlägg 🙂 Och det blåa skåpet påminner till modellen det som Elis har i sitt rum.

    Gilla

  2. Jenny Sinisalo skriver:

    Jo det är nog trevligt med lite färger som piggar upp dessa mörka höstdagar. Det är också roligare att titta på dom än våra remppaväggar. Vi har också ett klädskåp i samma stil, det kommer med i ett senare inlägg 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s