Livet bakom takana del 2

Jag mår så bra av ordning. Damm klarar jag, men inte oreda när det kommer till saker. Helst får varje pryl ha sin egen plats. Under vår tid här har vi rensat en hel del i det som tillhörde fastigheten men också i våra egna saker. Varje gång vi kör ett lass till Stormossens insamlingspunkt eller tar en sväng via ett loppis, lättar det en aning i hjärtat. Att bo så här är väldigt utmanande för två pedanter. Vissa dagar är det så otroligt svårt att låta ögat vila på allt det ofärdiga. Gamla snickarboden fick bli förvaringsställe för alla hundra krukor som fanns utspridda överallt. Både inne och ute. Här vilar mitt öga, för det här är det enda stället som är färdigt.

Livet på landet lär. Det kan jag nog påstå. Jag har fått så mycket ny kunskap om potatis under den här sommaren. Skörden blev bra, trots alla små misstag vi gjort med potatislandet. Nästa år är vi igen klokare. Ska åtminstone mylla över potatisarna flera gånger nästa år och se till att ha ett bra ställe för förvaring där ljuset inte når dem. Annat gott som skörden gav var lök, sallad, rödbeta, palsternacka, ärter, morot och ett par zucchinin.

När vi vill ha miljöombyte åker vi ut till skären som är beläget vid Replot. Där lever vi ännu mera primitivt, utan rinnande vatten och el (utan sommarstuga också för den delen). Den här sommaren märkte vi hur viktigt havet är för oss. Speciellt under den varma juli månaden då avsvalkande dopp behövdes för att hålla huvudet någorlunda klart. Projekt finns här också men för det mesta ser vi till att vila ut när vi vistas här.

Desperata försök till gemensamma selfies på ön är ganska så vanliga. Utan större framgångar. Väntar ännu på att få en riktigt, riktigt lyckad bild på oss två.

Annars så går det ganska lugnt till här hemma. Vi håller oss sysselsatta med en massa mindre och en hel del stora projekt. När vi flyttade hade vi ganska storslagna planer kring huset men nu ser vi mera realistiskt på vår situation här. Vi har inga deadlines när det kommer till renoverandet av huset. Det här är vår livsstil och hobby. Vi gör i den takt som vi orkar, vill och har råd. Så vi har nu ett ”remppahem” på obestämd tid. Jag inreder, städar, pyntar och lagar det mysigt fastän väggarna är halvfärdiga och fula som stryk. Mitt i allt damm så känns det ändå som ett hem.

Arbetsresorna tar mycket tid dagligen. Joakim studerar till rörmåkare i Vasa och jag jobbar där som klasslärare. Mitt arbete är psykist väldigt utmanande och dom tidiga morgnarna tär på mig. Då känns det ganska lyxigt att få komma till ett rofyllt ställe ute på landet för att återhämta sig inför nästa arbetsdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s