Växthuset del 1

Vi har ju en massa ”sidoprojekt” på gång. Inte för att vi vet vad som är vårt huvudprojekt längre… I varje fall så fick Joakim en genialisk idé i vårvintras. Nämligen att laga om ett av våra förråd till växthus.


Och så blev det. Projektet påbörjades så hastigt, att jag inte hann ta ordentliga bilder på förrådet innan väggarna var borta. Men kanske ni får en uppfattning från bilderna om hur det såg ut innan.


Läget är ju perfekt. Soligt och varmt, men ändå relativt skyddat ställe. Solen steker inte på stället hela dagen och de stora träden och uthuset ger skydd där bredvid.

Roisigt värre. Tidigare hade vi komposten i utrymmet. Och en massa annat skräp. Ett av tomtens kaosställen. 


Det som Joakim gjorde var att han rev bort de gamla bräderna, rätade ut väggen en aning och böt ut plåttaket mot en genomskinligt plasttak. På väggarna sattes gamla fönster från huset.


Taket och några längre bräder måste köpas som nya, men nästan allt annat har vi lyckats utnyttja av det som fanns på gården.


Dörren är från en av våra skrubbar som vi rivit bort här inne. Vårt gamla sovrumsfönster med karm fungerar bra som den fjärde väggen tillsammans med dörren.


Vissa ställen är tills vidare täckta med plast. Men det tar sig i sakta mak. Tänker mig att vitt kunde passa bra som färg på huset. Får väl låta saken mogna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *