Vårstädning i garderoben

Fick en rejäl dos med klädinspiration förra veckan då Elin föreläste för Marthorna i Ingå. Jag blev så ivrig att halva garderoben flög ut samma kväll. Det här med hållbar klädstil har jag skrivit om tidigare här. Nu fick jag verkligen mera kött på benen gällande materialval, etik, miljö och har gjort en minneslista på vad jag ska fokusera på just nu:

  1. Vad kommer in?

Kolla tvättlappen med material extra noga (även på loppis). Jag har blivit lite slarvig här på sistone och det har resulterat i många plagg i dåligt material som inte håller i längden. Sedan är de så skabbiga att inget loppis vill ha dem och materialet går inte ens att återanvända som trasor hemma. Slutligen hamnar plaggen i soporna och det skär i mitt miljöhjärta. Använd Elins fiberkarta som stöd.

2. Vad ska ut?

Kläder som jag aldrig använder. De är obekväma, av dåligt material eller bara fina och saknar därmed en funktion. Så mycket lättare med en avskalad garderob där det mesta används flitigt och det som finns är kiva, fyller en funktion och är hållbara.

3. Skapa dig en basgarderob

Det här är det svåraste eftersom det kräver en hel del av självanalys. Vad anväder jag? Hurdana kläder trivs jag i och vilka material fungerar i min vardag? Nu när jag rensat lite så ser jag bättre var behoven ligger. T.ex. har jag väldigt få användbara linnen kvar och ett par nya promenadskor var jag tvungen att skaffa osv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ett par påsar med kläder som ska ut.

När man börjar rensa så går ju ingen säker runt en… något som min familj kan bekräfta. Så det har flugit ut x antal påsar med kläder till olika instanser under den senaste veckan. Bra så. Nu ska vi bara se till att det som kommer in är vettigt.

Som ett tips så skrev min vän Amy nyligen om hur hon rensar i hemmaröran. För det blir ju ofta en emotionell kamp då man ska bli av med ett och annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *