Sponsorerat inlägg: Billnäs byggnadsapotek

Inlägget är ett kommersiellt samarbete mellan Billnäs byggnadsapotek Ab och bloggen Livet bakom takana.
  
Omringad av den idylliska bruksmiljön i Billnäs i Raseborg finns ett byggnadsapotek. Ett ställe dit en som intresserar sig för hållbara lösningar gärna tittar in. Stället ligger nära intill Karis centrum och några kilometer ifrån där jag vuxit upp. Så det är med stor glädje som jag inleder ett samarbete med ett företag från mina hemknutar. Förstår ni hur många gånger jag tappat bort mig i skogen där bakom under lektionerna i orientering? Jag skojar, det hände en gång för att skogen hade blivit nerhuggen och kontrollerna strukit med.
Butiken i Billnäs är Byggnadsapotekets hjärta. Själva butiken består av två byggnader, en gammal prästgård och en gammal skola. Bägge två ditflyttade och upprustade enligt gamla, traditionella och fungerande metoder. Alla utrymmen i butiksokalerna fungerar som inspirationsutställning för dem som håller på med gamla hus. De produkter som säljs kan man även se i användning, t.ex. färgval på hus är lättare att göra då man ser hur färgerna fungerar på en riktig husvägg.
I den gamla prästgården omfamnas man av en behaglig stämning så fort man stiger in. Det finns allting från knoppar och handtag till olika pigment och målfärger. Allting håller en hållbar stil med respekt gentemot det gamla och miljön. Varje rum står för sin egen avdelning, vilket gör det lättare att fokusera på just det man i stunden behöver.

Jag fick en rundtur i butiken av Mathias Lundström som är verkställande direktör i företaget. Personalen i butiken är väldigt måna om sina kunder och hjälper till med praktiska byggnadsvårdsproblem. Mathias berättade passionerat om tanken bakom ”det goda livet” som hela konceptet bygger på. Strävan efter hög kvalitet och lång livslängd, genom långsamma, traditionella och varsamma processer.
I den gamla skolbyggnaden öppnas stora och luftiga ytor som bl.a. rymmer olika tapetalternativ men även olika slags kakel. Här kan man breda ut sig och testa olika kombinationer med hjälp från personalen. Här finns utrymme för visioner och inspiration. Blev lite förälskad i den handgjorda köksinredningen och snappade upp idéer til det egna (tills vidare) halvfärdiga köket.
Om jag blev inspirerad? Jo, det kan man lugnt påstå. Får riktigt lust att köpa upp hela stället. Alltså kolla nu in de här kaklen, helt ljuvliga. Kanske i nästa badrum sen.
Byggnadsapotekets hemsida hittar du här och du kan även följa dem på instagram @byggnadsapoteket och på facebook. Det här är absolut ett ställe värt att besöka och uppleva. Du som inte har möjlighet att ta dig till Billnäs kan kolla in butiken i Helsingfors eller klicka in dig på webshopen.

Det här är bara början på vårt samarbete och inom kort kommer ni att få ta del av olika produkter som jag testat. Men alla som jobbar traditionellt och gillar hantverk vet att det tar sin tid så ni får ha tålamod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *