Sponsorerat inlägg: Billnäs byggnadsapotek & Byta-yta

Inlägget är ett kommersiellt samarbete mellan Billnäs byggnadsapotek Ab 
och bloggen Livet bakom takana.

Till följande vill jag presentera två stolar jag fixat om med produkten Byta-yta. Det är alltså frågan om två stolar som vi hittat ute i vårt uteförråd då vi flyttade hit. På ytan fanns en gammal och sliten gul färg. Stolarna var väldigt smutsiga och färgen fuktskadad efter alla år utomhus. På sitsen fanns några tyglager och överst ett lager av plast. 

Förarbetet med dessa stolar tog sin lilla tid. Färgen lossnade som en skorpa då jag började putsa och sandpappra, så jag valde att ta bort all gammal färg. Det ursprungliga tyget på sitsen är ett säckvävsliknande tyg. Ganska gulflammigt av åldern, men istället för att byta ut tyget valde jag att måla det med samma färg som resten av stolen. Det är nämligen så att Byta-yta färgerna går att använda på olika material.

Själva målandet och vaxandet följde samma procedur som senast. Efter att förarbetet var gjort målades stolarna i tre omgångar för att få en täckande färg. Sitsarna är målade två gånger, Sitsens tyg sög åt sig en hel del färg och jag målade sitsarna två gånger. Något att tänka på då man köper färg. Färgen jag använde heter ockragul.


Så här ser de färdiga stolarna ut efter att ha blivit vaxade med det ofärgade vaxet. Vi har använt dem ganska mycket då vi suttit framför brasan. De är så lätta att flytta på. Nu undrar du kanske om vi blir gula om baken? Nej, faktiskt inte för ytan är väldigt slittålig. Det bästa är att det här är de enda stolarna som katten låter bli att vässa sina klor på.

Kanske du är ute efter sista minuten julklappar åt dig själv eller någon annan?Jag vill påminna om att Billnäs Byggnadsapotek erbjuder dig en rabatt på 15 %  på alla Byta-yta produkter i deras sortiment fram till årets slut 31.12.2016. Detta erbjudande gäller endast beställningar via webshopen. Använd koden ”takana” då du beställer och rabatten är din. Du kan klicka in dig på webshoppen här. Mera information om produkterna hittar du på Byggnadsapotekets webshop och på Byta-ytas egna hemsidor.

Det är viktigt att komma ihåg att linolja är självantändligt. Så se till att blötlägga trasor, penslar och svampar efter användning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *