PIFFAR UPP 70-TALSHUS MED TAPET

I omfarten har jag nämnt att vi bor i mina föräldrars hus i Karis. Litet, rött och kompakt. Mitt barndomshem. Det är ett 70-talshus som gått igenom mindre och större renoveringar genom åren. Taket har t.ex. tidigare varit platt vilket är typiskt 70-tal. Toalett och kök är renoverade men börjar ändå ha x antal år på nacken.

Läs också: Nu nalkas semester

Nu har då tanken varit att inte börja på med större renoveringar av detta hus utan klara sig på det som finns. Piffa och fixa det som måste med liten budget. Den gamla tapeten i vardagsrummet gick ändå inte att se på, så det var ganska akut att tapetsera vardagsrummet. Alla parter var helt eniga på den punkten och nu har vi det äntligen åtgärdat.

tapetsera vardagsrum

tapetsera vardagsrum

Den nya tapeten i vardagsrummet är en papperstapet från Boråstapeter. Inte skrikig utan ganska ljus och neutral. Det finns en kollektion hos Boråstapeter som är ämnad för hus där väggarna ska andas. Många tapeter innehåller plast både i själva material och färgen för att de ska vara lättare att torka av och lättare att sätta upp på väggen. Att tapetsera med papperstapet känns ändå som ett bättre alternativ.

Läs också: Varför renovera giftfritt

Nu vet vi att våra väggar här i huset innehåller material som inte andas. Och då känns det som en fis i rymden att tapeten ska andas. Men eftersom det hållbara ligger så nära hjärtat så ville jag ändå ha en papperstapet. Det var inte alldeles enkelt att tapetsera vardagsrummet då väggarna i ett 70-talshus lätt lutar åt varsitt håll. Slutresultatet är ändå en stor uppgradering från det tidigare.

tapetsera vardagsrum

Vad som kommer till inredning av vardagsrummet så finns cirka två stilrena knutar och resten är ”under arbete” om vi säger som så. På obestämd tid för att vara exakt. Har aldrig varit snabb i svängarna när det kommer till inredning eftersom jag är mera av en samlare och köper det mesta begagnat. Då tar det också tid att samla ihop en helhet som man tycker om och att prova fram de lösningar som fungerar.

Läs ocksåEtt steg framåt i tamburen

Att piffa upp huset genom att tapetsera vardagsrummet var en väldigt liten insats rent ekonomiskt men tidsmässigt så tog det ganska länge. Hösten har varit fullproppad med program. Men nu är det lugnare tider så kan man sitta och stirra in i tapeten lite mera.

tapetsera vardagsrum

Tapetresterna är ju bra att spara och göra någonting roligt av. Har tänkt att jag kunde prova på att laga någonslags snygga förvaringslådor eller helt enkelt packa in presenter. Låter mig inspireras av Fröken Turkos.

Förslag på vad man kan göra med resterna?

Please follow and like:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *