Olika jobb jag haft

Man ska ju alltid prova på något nytt. Kugge har besvarat Peppes jobbrelaterade lista och nu hakar jag också på. Listan tilltalade mig så det här får bli denna bloggs första lista. So here we go.

Vad ville du bli när du var liten? 
Polis eller sjukskötare.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Gymnastiklärare.
Gick du någon nischad gymnasielinje?
Jag gjorde kombistudier i samband med gymnasiet, vilket innebar en idrottsledarexamen från Solvalla paralellt med studenten. Student på tre år och idrottsledare på fyra.
Vad hade du för betyg? 
Jag är cirka pirkka en 9:ans elev. Det var ungefär det jag hade i medeltal i slutet av högstadiet, men också i slutet av gymnasiet. Studentskrivningarna gick något sämre. Prioriterade jobb och det nyfunna kroglivet då.
Vilka var dina bästa och sämsta ämnen?
Matematik och gymnastik. Gillade nog alla ämnen och att gå i skola överlag. Speciellt efter att jag i mitten av högstadiet skärpte mig och hittade rätt studieteknik.
Utbildade du dig efter gymnasiet? 
Jo, jag avslutade min idrottsledarexamen Solvalla, frivillig militärtjänst i Dragsvik, klasslärarutbildning med finska som långt biämne från Åbo Akademi i Vasa och nu studier i mental träning på Norrvalla.
Vilket var ditt allra första jobb?
Försäljare på glasskiosken i Karis. Usch fy, men det gav mig erfarenhet och öppnade vägen för nästa jobb. Jag minns att jag fick en utbildning på en av Valios glassfabriker där vi lärde oss att laga rätt storleks glassbollar. Till saken hörde att vi fick äta så mycket glass vi bara orkade. Min känslighet för mjölk triggades igång igen efter detta besök. Undrar varför.
Vad har du mer haft för yrken?
Hjälpledare på församlingens läger, städerska, försäljare i matbutik och Tiimari, simlärare, friidrottstränare, idrottsledare på SE-action, aktivator på Silja Line, språkcoach, klasslärare, coach inom karriärträning.
När hamnade du i den banan du är i idag?
Tanken om att börja jobba som coach och mental tränare väcktes i början av året 2015 då jag var sjukskriven från mitt klasslärarjobb. Jag har alltid varit intresserad av hälsa men fokus har varit inom idrotten. Nu ville jag koncentrera mig på människans mentala kapacitet och hälsa, höja min egen livskvalité men också hjälpa andra att göra det.
När visste du att du var på rätt väg?
När jag slutade heltidsjobba som lärare och påbörjade studier i mental träning hösten 2015.
Vad brukar du får höra att du är bra på i ditt jobb?
Att jag är lugn, empatisk och sköter mig väl.
Vilka är dina sämsta sidor på arbetet?
Att jag ställer för lite frågor, helt enkelt för att jag inte vet vad jag ska fråga på förhand. Jag lär mig därmed genom trial and error. Det ordnar sig alltid till sist men i vissa tillfällen kunde jag vara mera förutseende. En annan egenskap är att jag spänner mig onödigt mycket inför allting nytt. Det har ingen betydelse om det har att göra med att parkera på ett nytt ställe eller att leda en ny grupp. Spänningen släpper alltid efter första gången och när jag har koll på läget.
Tre saker du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb:
Att jag vågat kasta mig in i nya situationer och vågat prova olika slags jobb. Att jag vågar följa min egen intuition när det kommer till arbete och vågar ifrågasätta arbetslivets normer. Att jag alltid är mig själv och bjuder på min personlighet i alla lägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *