MENTAALIVALMENNUS

Mikä on mentaalivalmennus?

Mentaalivalmentajana työskentelen ihmisten mentaaliprosessien parissa, samalla tavalla kuin PT:t (personal trainerit) ja urheiluvalmentajat työskentelevät fyysisen puolen parissa. Henkinen vahvuus on hyödyksi myös urheilukentän ulkopuolella. Monet kokevat alisuorittavansa ja arjen haasteiden kohtaaminen voi olla haastavaa. Mentaalivalmennuksen tavoitteena on kohentaa ihmisen hyvinvointia ja toimintakykyä.

Mentaalivalmentaja voi auttaa sinua esimerkiksi käsittelemään stressiä, vahvistamaan itsetuntoa ja itseluottamusta, asettamaan tavoitteita tai löytämään motivaation. Riippuen siitä mitä osa-alueita haluat itse työstää. Harjoittelemalla voi kohottaa elämänlaatua ja terveyttä. Bonuksena voi myös tulla positiivisia sivuvaikutuksia, kuten unenlaadun paraneminen.

Mentaalivalmennus ei ole pikaparannuskuuri, vaan siinä keskitytään saavuttamaan pysyviä tuloksia pitkäkestoisen harjoituksen avulla. Tuskin juokset täyttä maratoonia yhden lenkin jälkeen? Mentaalivalmennus pohjautuu kehon fysiologiaan ja aivojen toimintaan. Osa prosessia on oppia ymmärtämään ja kuuntelemaan kehoa, samalla oppien elämään itsellesi taloudellisella tavalla.