Klippa och trimma

Nu börjar det. Gräsklippandet. Och det håller på en hel evighet. Så är det bara när man bor på landet. Man får ta det som nyttomotion och för det mesta så tycker jag att det är helt okej. Idag konstaterade jag efter att vi kommit ungefär halvvägs, att det finns två goda orsaker till att klippa gräs. Det första är doften av nyklippt gräs och det andra är att myggor och ormar trivs sämre i kortklippt och trimmat gräs. 


Det roliga är ju att då vi flyttade hit, så trodde vi att vi skulle klara oss med en väldigt enkel gräsklippare. En som är väldigt miljövänlig och där man använder sin kropp som maskin. Hah! Det höll inte länge det. Inget fel på gräsklipparen men det var nog att ta vatten över huvudet. Vi har trots allt väldigt mycket gräs att klippa. Man hinner just och just igenom gården under en vecka och så är det dags att börja om igen.

Lånad bild

Efter att ha lånat grannens välfungerande och nya gräsklippare ett antal gånger så tog vi vårt förnuft till fånga. Vi sålde vår Fiskars och köpte en gräsklippare second hand. Den var förmånlig och är ganska dålig, har vi insett nu. Den gör sitt bästa men så här i efterhand tänkt, så skulle den bästa lösningen från första början ha varit att köpa en ny och vanlig gräsklippare i all sin enkelhet. Antagligen skulle priset ha varit detsamma.

Numera har vi också en röjsåg och det var nog ett bra köp. Så grymt bra, och jag tycker att det är riktigt roligt att gå runt med den och trimma. Själv vill jag inte vara alltför petnoga med gården, men ogillar tanken om att bo i en djungel. Betande djur skulle vara en bra lösning för oss. Månne man får låna djur för sommarbete, typ får? Undrar hur det fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *