Jag lever men väldigt lite via SOME

Om sommarens väder blir ett fiasko så kommer jag i alla fall att minnas maj. Vädret får högsta poäng och jag märker hur intresset för att sitta vid skärmen minskat dramatiskt under denna månad. Vackert så. Det har blivit en del spontana utflykter istället till näromgivningen men också ett par visiter till Vöråhuset då maj även levererat ett par förlängda helger. Vi gör en tillbakablick till Kristihimmelsfärdsdagen då jag hade ledigt och myror i byxorna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nej så var det faktiskt inte men jag ville fara till Noux nationalpark i Esbo och eftersom andra hälften jobbade på i Österbotten så fick syrran hoppa in som reserv. Kan ni tänka er men vi hade faktiskt problem med att hitta parkeringsplats för att komma ut i skogen. Det var en och annan innanför ring trean som tydligen tänkte lika som vi och var sugna på frisk luft. Så vi fick tänka om och ta en annan rutt längre bort i skogen som var betydligt lugnare på folk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag fotograferar bäcken medan någon fick tråkigt.

Väl inne i skogen så såg vi inte så mycket folk och vi hade inga problem med att hitta lugna ställen att pausa på ifred. Det viktigaste med utflykten var ju då den friska luften och att få snarvla strunt. Och maten då givetvis. Ska man ut i skogen så ska man ha ordentligt med god föda med sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är faktiskt 11 år sedan jag blev färdig Idrottsledare från Solvalla vid Noux och då blev det en och annan tur i dessa skogar. Mycket har hunnit hända sedan dess och det här är första gången jag besöker Noux sedan skolan slutade. Då vandrade vi alla årstider och övernattade i skogen. Det var riktigt roligt även om mätaren en gång låg på -20. Nu var det riktigt skönt att göra en dagstur i värmen. Vinterövernattningar är inget jag direkt suktar efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *