Hönorna då?

Om jag skulle ha förstått hur trevligt det är med höns så hade vi skaffat dem för länge sen. Men såsom med alla djur hittills (bina, katten och hönorna) så har de anlänt med väldigt kort varningstid. Och vad är nu bättre än det för oss två som tycker om att tänka igenom allting lite väl noga på förhand. Ibland är det bättre att kasta sig in i det hela och se vad det blir till.

Och bra blev det bortsett från att sammansättningen med sju hönor och tre tuppar inte fungerade i längden. Ingen direkt överraskning precis, men det var värt ett försök. De två små silkestupparna har nu flugit vidare till ”tupphimlen” och nu råder det harmoni i hönshuset. Tystare på morgonen också tack och lov.


Tuppen Adolf tycker om sina damer och damerna gillar honom. Alla gillar Adolf, minus silkestupparna då, de mobbade honom. Adolf är väldigt sympatisk och tycker om människor. Hönorna har levererat ägg från dag ett. Leveransen varierar mellan 4-7 ägg per dag, vilket är lite mera än vad vi klarar av att äta på tumis. De som blir överlopps har vi gett vidare till grannar, vänner och bekanta.Förutom Adolf så har vi Albertina, Josefina. Kajsa, Olga, Ursula, Fridolina och Anneli Pompe. Alla speciella på sitt sätt. Kajsa är riktigt duktig på att flyga och hon vistas mera utanför hagen än innanför. Vi släpper ut dem dagligen från hagen så att de får gå fritt och inspektera. Hittills kommer de självmant tillbaka till hagen, men ifall inte så är det bara att ta fram spaden. Då serveras mask och det vill ingen missa.PS. Tyvärr så ställde inte Adolf upp på en selfie idag. Jag försökte men vi får ta det en annan dag istället. Normalt så trivs han riktigt bra i famnen.

2 reaktioner på ”Hönorna då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *