Hållbar shopping

 Jag drar mig för att gå till klädaffärer. Tycker att det är ganska jobbigt och dyrt. Har pratat om att köpa nya byxor i närmare ett år nu och inget har hänt. Så här står jag nu med inga byxor till mitt förfogande, endast strumpbyxor och leggins. Kanske det börjar vara dags nu att ge garderoben lite tid och energi.

Jag föredrar loppis helt enkelt. Av någon orsak så blir många reafynd liggandes längst in i klädskåpet medan loppisfynden används aktivt. Det kan hända att jag har lättare att hitta kläder som passar min stil då utbudet inte är så oändligt. Mina första loppisminnen har jag från tiden då jag var liten och mamma stod och sålde på missionstorget i Karis. Då fick jag vara med vid kassan och hjälpa till eller så hängde jag någonstans bland alla hyllor och letade efter gamla Kalle Ankor eller smådjur till syrrans farm. ”Lamabarn” som jag är så kändes loppis som rena rama himmelriket. Stället där man kunde få en massa ”nytt” för en liten slant.

Vissa kläder föredrar jag ändå att köpa som nya, t.ex. underkläder, byxor och linnen. Ibland tycker jag också att det är värt att betala för kvalitet, t.ex. rockar och skor.
När jag köper kläder så vill jag tänka hållbart oberoende om jag handlar på loppis eller i butik. En del material känner jag till men blandar mycket. Elena brukar upplysa mig om det här med vettiga materialval men det finns så många olika material att hålla reda på. Ibland köper jag kläder i god tro bara för att sedan märka att materialet inte alls känns bra mot huden, orsakar exem eller kliar annars bara.
Elin skriver mycket om det här med att välja bra material i kläderna. Den här fiberkartan är riktigt bra att ha med sig då man handlar kläder. Laddade ner den på telefonen direkt. Nu är jag kanske lite fiffigare nästa gång jag köper kläder. 

Källa: http://elinsss.com/ 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *