Fingrarna ständigt skitiga

All min energi och tankeverksamhet går åt ute på gården. Ska nog ta och lugna ner mig snart före det här blir osunt men den mest kritiska fasen börjar vara över nu. Dessutom så anländer mina föräldrar och mostrar här nästa vecka och det blir ett och annat i arbetets tecken så det bryter upp bra.

I vår har jag haft möjligheten att prioritera gården och odlingarna medan Joakim satsar på sitt företag. Inte mig emot, men utmaningen ligger väl i att slippa känslan av att bo mitt i ett arbetsläger under sommaren också. Har en tendens av att göra lite för mycket och lite för fullt. Man kan ju faktiskt bränna ut sig själv här hemma. Ska jobba flitigt med att acceptera och gilla ”djungelläget” istället.
Fröna är ändå i jorden. Betydligt tidigare än i fjol så vädret har nog verkligen varit på vår sida. Passade på att fotografera landet innan ogräset tar över. I framtiden kunde odlingslådor vara ett bra alternativ nu när vi börjar veta hur mycket odlingsyta vi behöver för våra behov. Detta blir vår tredje odlingsår här på gården och kampen mot pestskråp har varat lika länge. Den börjar ge med sig iom att vi vänder om landet ett par gånger per år och tar bort blomma, blad och rot vartefter.
Om jag minns rätt så planterade jag zucchinin här i det gamla badkaret…
 … och pumporna i de gamla fönsterramarna.

I växthuset har gurkorna fått flytta in. Joakim har fixat lite tilläggsisolering och jag kom ihåg att använda stadigare band för att binda upp plantorna. I fjol halshögg jag tomatplantorna genom att använda på tok för tunt band. Jag väntar ännu med att flytta ut tomaterna eftersom dom lovat kallare väder, men så länge till kan jag nog inte vänta. Har nämligen lite ångest över att sova med plantorna i samma rum och vill gärna ha ut dem så snabbt som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *