Ett lärorikt år

Under de senaste åren har jag gjort en djupdykning in i mitt eget liv och bearbetat allt mellan himmel och jord. Men de sista bitarna för en stabilare riktning i livet har ändå fattats. Jag saknade verktyg för att förändra min situation med tanke på en hållbar framtid för mig själv.

Jag varit med om flera utmattningsperioder. Det har jag nämnt tidigare. Jag har fått diagnosen utmattningsdepression, samtalat med psykologer, blivit erbjuden medicin och psykoterapi. Men kände att kapaciteten att få det hela att fungera fanns inom mig, bara jag hade tiden och de rätta verktygen att ta itu med saken. 

Så jag valde att inte fortsätta i mitt arbete som klasslärare på heltid. Jag kände att det inte riktgt var min grej och att det tog för mycket av min tid och min energi. Istället har jag under årets lopp gjort inhopparjobb som lärare och coach för att ha tid för studier, återhämtning och mental träning.

Mina studier i mental träning har verkligen levererat. Jag har fått lära mig mera om hur våra hjärnor fungerar, reagerar och omformas av våra tankar. Det har svidit att konstatera att jag 1. inte kan slappna av varken fysiskt eller mentalt 2. haft en svag själkänsla 3. saknat mål i mitt liv och därmed 4. haft svårt med att hålla mig motiverad. Men nu har jag verktyg som hjälpt mig på traven och som jag även har nytta av här framöver.

Min livskvalité har ökat markant genom den mentala träningen. Jag har lärt mig att hantera olika situationer som livet levererar genom systematisk träning. Än är jag inte färdig, det blir man aldrig, men riktningen är den rätta. Jag upplever att jag inte förändrats som människa men mitt förhållningssätt, mitt fokus, min koncentration, mina tankar har ändrat.

Idag matar jag mig själv med positivitet, fina ord och komplimanger, peppar mig själv då jag ligger lågt och håller mig lugn. Tidigare var jag väldigt hård mot mig själv, helt i onödan, och tillät min inre kritiker att ta för mycket plats. 


Förra veckan hade jag de sista närstudiedagarna av min mentaltränarutbildning. Till all tur så fortsätter vi på hösten med det andra studieåret. Vilka härliga människor jag fått träffa och så mycket jag har fått lära mig. Njuter verkligen av att få studera igen, men denna gång så känns det extra meningsfullt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *