EN LISTA OM KROPPEN

Tänker köra en liten blogglista eftersom mitt huvud är så fullt med andra tankar just nu. Listan har jag lånat här.

Jag tycker min kropp är…

lagom på alla sätt. Jag har mina skavanker och minnen från livet men jag känner mig frisk och stark på alla sätt. Har aldrig haft en så här välmående kropp och har aldrig haft en så här bra relation till den som nu.

Min relation till kroppen har varit…

tuff under de senaste åren. Min vikt rasade i samband med min första utmattning och vägen tillbaka till normalvikt var lång och tung. Jag har aldrig haft en så svår relation med min kropp som när jag var rejält underviktig. Skämdes otroligt mycket för att jag tappade vikt och var mager. Det var ju riktigt onödigt för man har ju all rätt i världen att vara sjuk.

Läs också: 10 fakta om mig

Det bästa med min kropp…

att den har klarat av alla motgångar hittills och lärt mig mera om respekt. Och att jag kan räkna med att den hänger med och orkar. Så länge vi har en bra relation förstås och lyssnar på varandra.

Så ser jag på andras kroppar…

alla kroppar är fina på sitt sätt. Det är bra att vi alla är lite olika byggda och har olika former. Jag fascineras av andras kroppar och tänker ibland att folk (speciellt ungdomar) behöver gå mera till simhallen där dom riktiga kropparna finns.

kroppskomplex
Jag kan ohämmat bjuda på min dubbelhake som fastnade på bild i Noux förra våren. Rätt så rolig bild där det tydligt framgår att jag bör öva på min balans.

Såhär ger jag min kropp energi…

Med träning, god och hälsosam mat, sömn och återhämtning. Att vistas ute i naturen och att vara tillsammans med nära och kära är också energigivande för kroppen.

Det här har min kropp klarat av…

att möta alla motgångar under de senaste åren men också många år av träning utan några större skador.

Min kropp mår bra av…

en balans mellan rörelse och vila.

Läs också: Olika jobb jag haft

Min kropp mår dåligt av…

stress. Får lätt magproblem och blir överkänslig för vissa födoämnen. T.ex. gluten och mjölk fungerar inte helt hundra i min kropp till vardags och försöker att hålla intaget nära noll. När jag är stressad blir jag även känslig för vissa matkombinationer, frukter och grönsaker.

Så gör jag för att älska min kropp…

tar hand om mig själv både fysiskt och psykiskt. Accepterar min kropp så som den är just nu. Pratar gott om min kropp åt mig själv och andra. Den mentala biten är viktig i en tid då vi får så mycket inpulser via sociala medier. En del bilder kan fungera sporrande men mycket av det vi ser gör att vi omedvetet bygger upp ”superkroppar” i våra huvuden som vi sedan jämför oss själva med. Jag äger ingen våg. Följer ingen som lägger upp halvnakna bilder på sig själv för det skulle omedvetet påverka mig negativt.

Följ mig på: Facebook och Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *