En dag bakom takana

Vad händer ute på landet en vanlig dag? För det mesta så har jag inga bra svar att komma med. Jag svarar bara att jo vi grejar lite här och där. Och precis så är det. Jag minns väldigt lite av det som händer men visst händer det mycket ändå. Igår tog jag som uppgift att dokumentera dagen i bilder och nästan hela dagen kom med.

Joakim vaknade och släppte ut hönsen och samtidigt slank Sissi in och väckte mig. Klockan var kanske någonting mellan sju och åtta. Mitt vaknande om morgnarna varierar, idag hade jag t.ex. sovmorgon och vaknande 9.30.

Jag steg upp och gick ut till hönsen för att kolla läget, ge mat och byta vatten. Alla stod på rad och väntade glatt. Jag brukar stanna en stund och prata med dem. Det viktigaste är nog att kolla hur var och en av dem mår.

Adolf tyckte det hela var så festligt att han satt igång ett litet kuckelikuu i mitt öra. Han är lite mobbad av de andra små tupparna och söker gärna skydd hos mig då jag kommer in i hagen. Men han är en riktig gentleman och tar bra hand om sina damer.

Efter att läget var ok där ute och Joakim stuckit iväg på jobb så rullade jag ut yogamattan för lite morgonyoga. Tar Yogacamp en gång till för jag tyckte den var så bra.

Till morgonmål blev det en stor bananplätt med ägg, banan, kokosgrädde och bär. Vanligtvis blir det chiasmoothie och smörgås, men nu behövde jag något annat.
Sedan blev det hushållssysslor i form av disk och allmänt småplock här och där. Eftersom jag var borta hela helgen fanns en del äggskal att krossas till hönorna. De får bl.a. kalcium från skalen och bygger upp nya ägg. Äggen krossar jag för att hönorna inte ska förstå att de är ägg längre och börja picka hål i sina egna ägg.

Arbetet fortsatte framför datorn och jag förberedde mig bl.a. inför ett Skype-möte, bloggade, skötte ärenden och kollade igenom lite fotografier från helgens släktbesök och möhippa.
Lunchdags! Lite grönt från landet, gurka, tomat, soltorkade tomater, bovetepasta, ägg och vattenmelon. Lätt och enkelt.


Efter lunchen blev jag trött så jag gick och slängde mig på soffan. Tog mig tiden att lyssna på mitt träningsband från kursen och slappnade av väldigt fort. Slumrade till under filten med Sissi i famnen.
Efter tuppluren ringde jag ett par samtal till mina vänner och yrade en del på gården. Oftast sköter jag tråkiga arbeten medan jag pratar eller lyssnar på något intressant. Tog in fem ägg från hönsgården, vattnade i växthuset och rev upp lite ögräs.

Kände mig sötsugen och vevade ihop några kokosbollar. Satte dem i kylskåpet medan dreglet rann.

Böt om till min gräsklippnings-outfit och gick ut tillbaka. De har lovat regn ett par dagar framöver så det gäller att passa på medan gräset är torrt. 

Och plötsligt var det middagstider. Nypotatis, sill och sallad fick det bli idag. Joakim ringde och meddelade att han kommer hem senare så jag fick äta ensam.

Vad hände sen? 

Jo, tupplur nummer två tog över medan jag försökte titta på något från Arenan. Sedan blev det bastubad i gårdsbastun, lite motigt eftersom jag var så trött. Men Joakim var snäll och tog hand om eldandet där. Resten av kvällen satt vi bara och pratade och jag somnade efter midnatt. Så kan det se ut hos oss en vardag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *