Året 2017 bakom takana

Dags för den årliga sammanfattningen. 2016 hittar du här, 2015 här och 2014 här. För mig är de här sammanfattningarna väldigt roliga att skriva. Det börjar med lite små vimsiga tankar som övergår till ett mer strukturerat forskningsarbete. I mitt eget liv. Det gör otroligt gott för mig och mitt huvud att gå tillbaka i tiden, reflektera, läsa gamla inlägg, titta igenom fotografier och allmänt få en helhetsbild över det gågna året. En realistisk bild. Annars är det lätt hänt att man fokuserar på den sunkiga och mörka kaamostiden som ligger just nu närmast istället för hela året. När jag sedan har det på klart så är jag redo att blicka framåt och ta mig an ett nytt år.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Visit på min gamla arbetsplats i Sjundeå i somras.

Våren 2017 blev jag färdig mental tränare efter två års utbildning. Några av oss nyutbildade har gjort mycket ideellt arbetet under året genom att omstarta ett förbund för mentala tränare. Verksamheten har satt igång och det är roligt att skapa tillsammans med likasinnade. Gick en kurs under våren i att starta eget företag och startade eget under hösten. Velade ganska länge mellan att starta eget på heltid eller ta ett deltidsjobb och ha företaget som bisyssla. Valde slutligen det senare och är nöjd så här långt med det beslutet. En egen hemsida uppstod och jag hade funderingar kring namnet livet bakom takana.

Den största omställningen var ändå att börja jobba i Raseborg och att flytta till Karis. Vi pendlar ju mer eller mindre mellan två hem. Det har varit mycket nytt förstås och att komma in i allting kräver ju tid och sin energi. Redan handlandet på ett nytt ställe kräver sitt. Nu först tycker jag att jag börjar hitta varorna igen i matbutiken i Karis… En stor omställning att byta vardag, men sist och slutligen en lyckad omställning. Utan stöd så skulle inget ha blivit till någonting. Jag omringas av fina personer och trevliga typer som förgyller mina dagar.

2 (7)
Festliga bruncher, kaffebjudningar, tema- och jubileumsfester. Så minns jag 2017.

Sedan har det ju varit ett riktigt festligt år. Finland fyllde 100 år, vi 87:or blev mogna 30-åringar och Studentföreningen Karis Hjärn, som ligger mig nära hjärtat, blev 10 år. Så det blev en och annan trevlig fest under året.

4 (6)
Tupan börjar hitta sin form. Projekten forstätter i all sin oändlighet.

Friluftsliv, renovering och odlingar (med varierande framgång) är redan ganska vardagsmat för oss. Jag var otroligt nöjd med att vi förminskade vårt trädgårdsland rejält och testade odlingslådor istället. På renoveringsfronten har ytor fått ny färg, möbler likaså. Varje år tar vi steg framåt och det är ju trots allt huvudsaken. Ingen längre Lapplandsresa i år men en del kortare resor och utflykter blev till.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fångade min första gädda i skären. Trodde först att jag fått bottennapp men nej tusan där satt den.
1 (9)
Ibland kan den bästa utflykten ske i sin enkelhet på egen gård.

På personligt plan så har jag under det här året vågat mera. Har vågat gå min egen väg och vågat lita på mig själv, mitt hjärta och magkänsla. Jag hade som mål inför 2017 att jobba med grunden när det kommer till mig själv, företag och arbete. Inför 2018 tänke jag fortsätta på samma bana och bygga på. Så inga storslagna planer här, inga stora omställningar (hoppas jag) på kommande, utan jag tänker fortsätta med att leva rofyllt och se vart det bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *