Året 2014 bakom takana

Här kommer min sammanfattning om året 2014. Inlägget har hängt halvfärdigt en tid nu så det börjar vara dags att slutföra och publicera det också. Året 2014 var på många sätt speciellt, liksom alla år brukar vara. 

I januari var vi nyinflyttade och hade precis firat vår första jul i det egna hemmet. Ganska primitivt och kallt var det men julgranen hittade sin plats och kastades ut i januari. För övrigt så rensade vi och gjorde oss av med en massa skräp.Det var ju inte mycket till vinter men i februari hade vi en kallare period och vi traskade över isen till vår ö. Vinterns första och sista gång.Mars månad påbörjade vi som ett nygift par.I april kom våren och många intressanta växter kom fram i trädgården. Jag experimenterade bl.a. med surkål.Vårt enda äppelträd blommade vackert i maj. Vi grejjade en hel del i grönsakslandet och min syster kom och hjälpte till.I mitten av sommaren flyttade ett bisamhälle hem till oss, ett väldigt kraftigt sådant. Våra första husdjur dessutom. Vi hittade därmed en ny hobby. Under den värsta hettan flydde vi ut till skären. Där var det lite svalare, men inte mycket.En och annan gädda blev till mat i augusti då Joakim återupptog en gammal och kär hobby, nämligen att kasta.Höstens äppelskörd var kort sagt enorm. Jag försökte truga äppel på alla jag kände.Likaså var det med svampen. Ön var full av Karl Johan, det fanns mer än vad vi kunde/hann ta vara på.


Under den mörkaste tiden i november tittade ett oväntat fönster fram i vardagsrummet och projekten inomhus började inspirera igen.

Och så var vi inne i advent igen.


Jag vill tro att året 2015 blir ett intressant år med mycket utmaningar. Förhoppningsvis så får jag hålla på med saker jag tycker om i den takt som känns bra för mig.

Hej då 2014 och välkommen 2015!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *