10 fakta om mig

1. Man kunde tänka sig att jag är lite missplacerad, då jag landat i Österbotten och har rötterna i södra Finland. Ingendera av mina föräldrar är ändå hemma från Karis utan mamma är hemma från Karleby i Österbotten (Kelviå) och pappa från Kimito i Åbolands skärgård.

2. Jag älskar att måla, sjunga och dansa. Och jag har ingen bra ursäkt till att dessa element inte existerar mera i mitt liv.

3. I framtiden vill jag jobba som egenföretagare inom området hälsa med inriktning på mental träning. Brinner för företagsamhet, hållbarhet, ekologi, hus och hem, och det psykiska välbefinnandet. Har inget emot att hoppa in som lärarvikarie nu som då men för tillfället har jag svårt att se mig själv jobba heltid som klasslärare igen.

4. Så gott som alla mina kläder är köpta på lopptorg. Jag gillar mest lopptorg där utbudet är färdigt kategoriserat i avdelningar. Inget illa mot bordsloppisar, men där sugs jag lätt på energi.

5. Mina ben är oftast så håriga att jag skäms. Är lite av den latare typen och drar mig för att vaxa benen. Nu har jag investerat i en epilator för att få bukt på problemet. Andras benhår bryr jag mig inte om men mina egna tycker jag nog att är på gränsen till hyj.

6. Jag känner stort obehag för dregel och spott, vilket gör umgänget med hundar och spädbarn lite jobbigt. Det är dock inte oöverkomligt och jag jobbar på saken. Tycker om både hundar och spädbarn, men föredrar katt.


7. Jag är fullständigt tvåspråkig och det har alltid fungerat till min fördel, även om jag kan tycka att jag ibland inte behärskar någondera av språken.

8. Att renovera är inte en stor passion i mitt liv men det möjliggör att vi kan leva så som vi vill och får det så som vi vill ha det. Att börja om från början och ta oss an ett nytt renoveringsprojekt känns osannolikt, men inte omöjligt.

9. Jag avskyr strumpor. Använder helst yllesockor eller går barfota.

10. Om jag skulle få välja mellan en vecka i södern eller en helg i skären så skulle jag välja skären utan att tveka. Men om man byter ut södern till Lappland eller en vandringsresa i fjällen någonstans i mellaneuropa eller i Skandinavien, då tvekar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *